HP vernieuwt schermen en Elitebook-laptops

HP verfrist enkele populaire laptopmodellen en lanceert nieuwe schermen gericht op thuiswerkers, creatieve professionals en kantoren.

HP lanceert de EliteBook x360 1030 G8 en de EliteBook x360 1040 G8. Beide toestellen draaien al lang mee in het HP-gamma en worden nu voorzien van nieuw binnenwerk. De belangrijkste vernieuwing is de processor. HP kiest voor nieuwe chips van de 10 nm Tiger Lake-familie van Intel.  Voortaan kan je voor optionele 5G-connectiviteit kiezen. Verder behouden de toestellen hun belangrijkste karakteristieken. Het zijn met andere woorden compacte maar capabele kantoorlaptops met een stijlvolle afwerking en een omklapbaar scherm.

Tablethybride

Ook de HP Elite x2 wordt vernieuwd. De HP Elite x2 G8 doet met z’n naam uitschijnen dat het om de achtste generatie van het toestel gaat, maar daar is niets van waar. De ontwikkeling van deze Surface Pro-geïnspireerde tablet-laptophybride was de laatste jaren gestagneerd waardoor een nieuwe versie een welkome verrassing is.

Ook dit toestel heeft Intel-chips van de elfde generatie aan boord. De HP Elite x2 is verkrijgbaar met een handvol 13,3 inch-schermen met de keuze uit Full HD-resoluties of een 4K-display. De tablethybride is configureerbaar met 8 GB of 16 GB RAM en tot maximaal 2 TB M.2 NVMe SSD-opslag. We waren zelf lange tijd fan van HP’s interpretatie van de Surface-vormfactor en zijn benieuwd of ook dit toestel zijn bestaan kan rechtvaardigen, zeker nu HP zoveel andere dunne en lichte alternatieven aanbiedt.

Het laptopportfolio groeit tot slot verder aan met de nieuwe HP EliteBook 840 Aero. Die zit aan de onderkant van het premiumsegment al zou je dat niet meteen zeggen. Het 14 inch-toestel is licht, komt met de nieuwste processors en behoudt de gekende Elite-designtaal.

Nieuwe schermen

In zijn schermportfolio introduceert HP de M-Series van schermen. Die displays zijn gericht op thuiswerkers en creatieve professionals die geen te uitzonderlijke hardware vereisen. Het minimalistische scherm heeft een kleurdekking van 99 procent sRGB en komt in drie formaten: 24 inch, 27 inch en 32 inch. Ongeacht het formaat blijft de resolutie beperkt tot full HD. HP wijst op de ecologische productie van de dingen.

Hoger in het spectrum vinden we de HP E24u G4 en HP E27u G4. Beide zijn vernieuwingen van USB C-monitors zoals de HP E27d G4 met camera. De schermen doen dubbel dienst als laptopdock en kunnen pc’s via één kabel bijladen met 65 watt aan stroom. Voor kantoorlaptops volstaat dat, voor workstations zal je nog steeds een afzonderlijke lader nodig hebben. De schermen laten zich eenvoudig aan elkaar koppelen voor bureaus met meerdere displays, zonder dat je daarvoor extra kabels in je laptop moet stoppen. De schermen komen met een aan-uitknop die je laptop uit slaapstand kan halen.

lees ook

HP lanceert twee nieuwe flinterdunne Elite Dragonfly-laptops

De nieuwe HP EliteBook x360-laptops moeten nog deze maand verschijnen. De HP EliteBook 840 Aero staat voor maart op de planning. De HP Elite x2 verwachten we rond april. Adviesprijzen deelt de fabrikant nog niet mee. De HP-M-schermen moeten in maart op de markt komen met een startprijs vanaf 139 dollar. De HP E24u G4 en de HP E27u G4 komen in februari op de markt voor respectievelijk 219 dollar en 339 dollar.


nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home