HP schrapt tot 9.000 banen in herstructurering onder nieuwe CEO

hp inc

Pc-fabrikant HP kondigt herstructureringsplannen aan waarbij in de komende drie jaar tot 16 procent van de banen op de helling worden gezet. In absolute cijfers gaat het over 7.000 tot 9.000 jobs.

“Dit is één van de moeilijkste beslissingen die we moesten nemen, maar het is absoluut noodzakelijk voor de toekomst van HP”, zei aantredend CEO Enrique Lores donderdag in een conference call met analisten, aldus MarketWatch.

Lores neemt vanaf 1 november de fakkel over van Dion Weisler als CEO van HP. Samen met financieel directeur Steve Fieler presenteerde hij een financieel stappenplan voor het fiscale jaar 2020, waaronder het schrappen van 13 tot 16 procent van het werkbestand over een periode van drie jaar.

HP stelt wereldwijd 55.000 mensen te werk, wat betekent dat 7.000 tot 9.000 banen op de helling komen te staan. Dat vertaalt zich volgens Lores in een besparing van 1 miljard dollar in operationele kosten. Dat bedrag wordt rechtstreeks geïnvesteerd in software en diensten, in een poging om HP’s business opnieuw uit te vinden.

End-to-end-oplossingen

Als hardwarefabrikant is die nadruk op software en diensten opvallend. Met een almaar krimpende pc-markt en een printerafdeling dat zijn slechtste kwartaal in drie jaar tijd kende (de omzet daalde met 7 procent jaar op jaar tot 3,2 miljard dollar), beseft HP dat het zijn horizon moet verruimen naar “volwaardige end-to-end-oplossingen”. Alleen zo kan het blijven concurreren met grote concurrent Dell, dat met zijn arsenaal aan dochterbedrijven al langer die overstap heeft gemaakt.

HP maakte nog niet bekend welke afdelingen zullen worden getroffen door de herstructureringsplannen, alleen dat de nadruk ligt op “veranderende processen voor back-end infrastructuur” en een “grotere digitale focus”.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home