HP lanceert zakelijke hoge resolutie Reverb VR-headset

hp reverb vr bril headset
-

HP kondigt een nieuwe VR-headset die de concurrentie moet aan gaan met de HTC Vive Pro. De belangrijkste troef van de Reverb VR-headset is de hoge schermresolutie van 2.160 x 2.160 pixels per oog en een opvallend licht design. De bril komt in twee smaken: met een stoffen of lederen gezichtsmasker.

HP heeft een nieuwe VR-bril aangekondigd die geen externe tracking-hardware nodig heeft om te weten waar je in de ruimte staat en hoe je handen bewegen. De nieuwe bril, genaamd Reverb, is een opvallende redesign vergeleken met de eerste VR-bril die vorig jaar werd gelanceerd. Naast de hogere schermresolutie per oog is vooral de field of view flink gegroeid van 105 graden naar 114 graden dankzij asymmetrisch gevormde lenzen.

Met de Z VR Backpack heeft HP de uitgelezen hardware binnen het portfolio om het maximale uit een VR-bril te halen. Daarom is de Reverb beschikbaar in twee smaken: 599 dollar voor de bril met twee controllers en een stoffen gezichtsmasker. De Enterprise-versie kost 649 dollar en komt met een korte (0,6 meter) kabel voor de Z VR Backpack en een tweede lederen gezichtsmasker.

Vive Pro-concurrent

Vandaag is de HTC Vive Pro de headset bij uitstek voor professionele opdrachten. De VR-bril heeft een hoge schermresolutie van 1.440 x 1.600 pixels per oog en kan met twee externe sensoren een kamer virtualiseren.

HP doet nu met de Reverb significant beter met 2.160 x 2.160 pixels per oog en geïntegreerde camera’s in de headset voor six degrees of freedom. Dat laatste betekent dat je geen externe sensoren meer in de kamer moet hangen. De headset wordt met twee controllers geleverd om je handbewegingen en interacties te digitaliseren.

Er is echter wel een significant technologieverschil tussen beide brillen. De HTC Vive maakt gebruik van AMOLED-technologie, terwijl HP LCD gebruikt. Of dat een impact heeft op de ervaring en het bekende screen door effect, weten we binnenkort wanneer we een demo van HP krijgen.

Lichtgewicht

Naast een hogere schermresolutie heeft de HP Reverb een extra troef aan boord: gewicht. De VR-headset weegt de helft minder dan de HTC Vive Pro: 499 gram tegenover 1.017 gram. Reverb maakt ook gebruik van DisplayPort 1.3 in plaats van HDMI zoals bij de meeste andere headsets.

HP laat weten dat de aangewezen systeemvereisten een Nvidia GeForce GTX 1080 is. De VR-bril is vanaf april beschikbaar in de VS. We informeren bij HP achter Europese prijzen en beschikbaarheidsdata en updaten dit artikel van zodra we meer weten.

Gerelateerd: Varjo toont haarscherpe virtual reality voor industriële toepassingen

 

hp reverb vr bril headset hp reverb vr bril headset hp reverb vr bril headset hp reverb vr bril headset hp reverb vr bril headset

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home