HP lanceert nieuwe ZBooks met kleurrijk kantje

HP introduceert nieuwe ZBook-workstations met daarin de pas aangekondigde processors van Intel. Eén toestel werkt zich in het oog dankzij zijn speelse uiterlijk.

HP legt de komende maanden vier nieuwe ZBook-workstations in de winkelrekken. Het gaat om de Zbook Power G8, Studio G8, Fury G8 15 inch en Fury G8 17 inch. De workstations zijn uitgerust met de pas aangekondigde Intel Tiger Lake-H-chips, en zijn zowel configureerbaar met Intel Core als Intel Xeon. Langs buiten zien de toestellen er hetzelfde uit als hun voorgangers van de zevende generatie.

Zbook Studio G8

De ZBook Studio G8 is het interessantste toestel uit de nieuwe line-up. Die laptop combineert de Studio en Create van de G7-modellen onder één behuizing. HP biedt daarin verschillende configuraties aan. Je kan zowel voor een professionele Nvidia RTX A-kaart gaan (het vroegere Quadro) als voor GeForce-gpu’s (met optionele Studio-driver). De keuze gaat tot een RTX A5000 of een GeForce RTX 3080.

De laptop is configureerbaar met een 120 Hz Pantone-gevalideerd DreamColor-scherm. Onder de motorkap kan je nog kiezen voor maximaal 32 GB RAM en 2 TB SSD-opslag.

lees ook

HP Zbook Studio G7 review: stijlvol werktuig

De workstation ziet er opvallend kleurrijk uit dankzij RGB-verlichting van het toetsenbord. Dat is een functie die stilaan de overstap maakt van gaminghardware naar een breder gamma toestellen. De RGB-toetsen zien er leuk uit maar hebben ook een praktisch nut. Zo kan je ze kleurcoderen om bijvoorbeeld sneltoetsen in de verf te zetten wanneer je een bepaalde applicatie gebruikt.

Fury en Power

De Fury-laptops hebben toegang tot hetzelfde scherm en de krachtigste CPU-GPU-combinaties van de nieuwe line-up. Verder kan je ze uitrusten met tot 128 GB aan geheugen en 8 TB opslag. Deze toestellen zijn zo het equivalent van een desktop-workstation.

De ZBook Power G8 is tot slot het tegenovergestelde van wat de naam suggereert. Onder de Power-noemer stopt HP zijn minst krachtige instapmodel, al kan je de laptop wel met 64 GB RAM en 4 TB opslag configureren. Wat de GPU betreft, ben je echter gelimiteerd tot de RTX A2000. Daar staat tegenover dat deze laptop de enige is met PCIe 4.0-ondersteuning.

Beschikbaarheid

De HP ZBook Studio G8 en de twee versies van de HP ZBook Fury G8 komen in de loop van augustus naar ons land. De HP ZBook Power G8 moet in juli al verschijnen. Adviesprijzen deelt de laptopbouwer nog niet mee.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home