HP lanceert drie nieuwe tools voor management laptops en thin clients

HP introduceert drie nieuwe cloudgebaseerde tools waarmee IT-managers eenvoudiger laptops, desktops en thin clients kunnen beheren.

HP pakt uit met een suite aan softwaretools waarmee IT-beheerders hun HP-gebaseerde infrastructuur efficiënter kunnen beheren. Het gaat concreet om drie tools, die alle drie werken via de cloud. Zo kunnen beheerders eenvoudig van overal inloggen om verschillende configuratie-opties door te voeren.

Adaptive Endpoint Management

Met HP Adaptive Endpoint Management ligt de focus op hybride werk en de ontzorging van IT. De dienst laat beheerders toe om nieuwe pc’s rechtstreeks naar werknemers thuis op te sturen. Zij hoeven het toestel slechts uit te pakken en in te loggen, waarna de configuratie ervan volledig automatisch gebeurt.

HP Adaptive Endpoint Management zorgt ervoor dat de juiste toepassingen automatisch geïnstalleerd worden. De dienst werkt bovendien met Microsoft Autopilot zodat de juiste beleidsregels voor beveiliging meteen op het nieuwe toestel terecht komen. Na een uurtje heeft een werknemer een volledig functionele laptop met daarop alle bedrijfstoepassingen, die voldoet aan alle belangrijke policies.

BIOS en thin clients

HP Connect voor Microsoft Endpoint Manager geeft het IT-departement de mogelijkheid om de BIOS-instellingen van HP-laptops via de cloud te beheren. De tool laat je toe om meer dan honderd instellingen in de BIOS van zakelijke HP-laptops vanop afstand te configureren. Nieuwe instellingen komen via de cloud automatisch op de juiste toestellen terecht.

Tot slot wil HP het beheer van VDI-omgevingen vereenvoudigen met de introductie van de HP Cloud Endpoint Manager. Dat is opnieuw een cloudgebaseerde beheersoplossing, deze keer gericht op thin clients. De tool laat je toe om via een centrale interface op een veilige manier duizenden thin clients van HP te beheren, onder andere via de automatisering van repetitieve taken.

Beschikbaarheid

De introductie van de nieuwe tools past binnen de huidige IT-trends. Bedrijven wereldwijd werken aan oplossingen om het leven van IT-beheerders te vereenvoudigen. Gecentraliseerd management en automatisering staan daarin centraal. De evolutie is des te belangrijker nu hybride werk en telewerk zich ontpopten tot de norm. Schaarse IT-specialisten moeten immers meer werk verzetten in een uitdagendere context. De nieuwe tools van HP moeten daarbij een helpende hand bieden.

HP Adaptive Endpoint Management is per direct beschikbaar. HP Cloud Endpoint Manager moet in januari 2022 verschijnen terwijl HP Connect voor Microsoft Endpoint Manager nog eind dit jaar beschikbaar komt. Richtprijzen communiceert HP niet.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home