HP vernieuwt EliteBook 1040 met Intel Raptor Lake

HP kondigt een nieuwe EliteBook 1040 aan, samen met variant Elite x360. De fabrikant bouwt beide toestellen rond Intel Raptor Lake.

De HP EliteBook 1040 krijgt een update. Dat toestel staat aan de bovenkant van HP’s zakelijke ultrabook-segment, Dragonfly buiten beschouwing gelaten. De HP EliteBook 1040 G10 is gebouwd rond Intel-CPU’s van de dertiende generatie. HP kiest met andere woorden voor de pas aangekondigde Raptor Lake-processors. De EliteBook zal configureerbaar zijn met Intel Core U-chips alsook iets krachtigere P-chips. Meer details over die processors lees je hier.

De laptop heeft een startgewicht van 1,17 kg en meet 1,79 cm op z’n dikste punt. Net als alle andere toestellen in het Elite (en Dragonfy)-portfolio heeft HP ook dit toestel onderworpen aan allerhande MIL-testen waaronder een valtest. Het toestel heeft een 14 inch-scherm met 16:10-beeldverhouding. HP biedt verschillende opties voor het paneel, met 1.920 x 1.200 of 2.560 x 1.600 als mogelijke resoluties.

Verder krijg je tot 64 GB aan (DDR5) geheugen en tot 2 TB aan PCIe-SSD-opslag. In zijn krachtigste configuratie belooft deze EliteBook op papier alleszins een soort workstation-light te worden, ondanks het strakke design. We zijn benieuwd naar de prestaties in de echte wereld.

Flexibel scharnier

De HP Elite x360 1040 G10 is de flexibele variant van bovenstaand toestel. Deze laptop heeft een omklapbaar scherm en iets andere specificaties, al is het kloppend hart nog steeds een Intel Raptor Lake-processor. Het schermformaat van dit toestel is hetzelfde, maar HP biedt uitsluitend iets hogere resoluties aan. De laptop is verder wel even dun, maar weegt iets meer (1,33 kg).

HP zet met zijn Elite-reeks sterk in op wat het HP Presence noemt. Dat is een verzameling tools gericht op hybride samenwerking. Denk aan de mogelijkheid om een dubbele camerastream op te zetten, slimme gezichtsherkenning of de Be Right Back­-functie, die je beeld bevriest voor je stiekem even weg stapt. Verder stopt HP nog enkele slimme functies in de EliteBook en de Elite 360 die het batterijverbruik moeten maximaliseren.

De nieuwe EliteBook en de Elite x360 moeten vanaf 24 maart in de rekken liggen. De prijs verklapt HP op dit moment nog niet.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home