HP lanceert twee nieuwe flinterdunne Elite Dragonfly-laptops

HP volgt de eerste Elite Dragonfly op met twee nieuwe en vrijwel identieke laptops: de HP Elite Dragonfly G2 en de HP Elite Dragonfly Max. Het gewicht maakt duidelijk waarom HP de laptops onder een iets andere noemer lanceert.

De HP Elite Dragonfly krijgt twee opvolgers aan op CES 2021: De HP Elite Dragonfly G2 en de HP Elite Dragonfly Max. Beide laptops zijn vrijwel identiek en hebben 10 nm Tiger Lake-processors van Intels elfde generatie aan boord. Dat is goed nieuws, aangezien ons enthousiasme in de review van de eerste Dragonfly voornamelijk getemperd werd door de afgevoerde verouderde processor.

Verder hebben de twee systemen een 13,3 inch-scherm, tot 32 GB aan geheugen en een M.2-SATA-SSD. De laptops zijn beschikbaar in de kenmerkende blauwe Dragonfly-kleur en maken gebruik van HP’s meest gevorderde technieken inzake recycleerbaarheid. 4G en 5G-connectiviteit zijn telkens optioneel.

Max of G2?

De HP Elite Dragonfly G2 is het breedst configureerbaar. Je kan kiezen voor een Intel Core i3, i5 of i7, Full HD of 4K-panelen en optioneel Optane-geheugen van Intel. De laptop weegt in zijn standaardconfiguratie minder dan 1 kg.

De Elite Dragonfly Max onderscheidt zich vooral omwille van de samenwerkingshardware. Een 5 MP-webcam in de plaats van de 1,2 MP van de G2 en extra luidsprekers moeten videocalls een aangenamere ervaring maken. De extra componenten laten zich wel voelen: HP krijgt de DragonFly Max niet onder de magische grens van 1 kg met een startgewicht van 1,1 kg. Er zijn verder nog enkele andere verschillen, zoals de optie voor een zwart toestel. Een instapmodel met Intel Core i3 of 8 GB RAM ontbreekt bovendien bij dit toestel. HP introduceert tot slot draadloze oortjes die het bundelt met de HP Elite Dragonfly Max.

Beide toestellen moeten nog deze maand lanceren, al wil HP nu nog geen adviesprijs meegeven.


nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home