HP vernieuwt desktop-pc’s binnen Elite- en Z-reeks met nieuwe Intel en Nvidia-chips

De nieuwe HP Elite 800 G9 desktop-pc’s krijgen een opfrisbeurt, net als de HP Z2 en de instapvriendelijke HP Z1 workstations.

Niet alleen de laptops en all-in-one-pc’s van HP krijgen een upgrade, ook de desktops komen aan bod. Op CES 2022 lanceerde het al de HP Z2 Mini G9, volgens de fabrikant ’s werelds kleinste krachtige workstation. Het toestel werd voorzien van nieuwe 12de generatie Intel-chips inclusief nog een aantal andere optimalisaties.

Nu is de rest van de HP Z2 line-up aan de beurt. De HP Z2 SFF G9 is een krachtige SFF-workstation (Small Form Factor) die je voor het eerst kan configureren met een Nvidia RTX grafische kaart. De compacte pc ondersteunt ook de nieuwe Intel K-reeks processoren die je normaal traditioneel enkel in pc-torens terugvindt, de traditionele ‘bakken’ van vroeger.

Over bakken gesproken: de HP Z2 Tower G9 krijgt ook een upgrade naar de nieuwste 12de generatie Intel-chips (ook de K-reeks) en net als vorig jaar opnieuw Nvidia RTX grafische kaarten. Door zijn forse formaat is er ruimte genoeg om te koelen, wat throttlen beperkt.

HP Z2 SFF G9
HP Z2 SFF G9

De HP Z1 Tower G9 sluit het rijtje af als budgetvriendelijk workstation voor designers en editors die ISV-gecertificeerde hardware nodig hebben.

HP Elite en Pro desktops

Naast Z-workstations kondigt HP ook een volledige update van zijn desktopgamma binnen de Elite- en Pro-reeks. Op kop vinden we de HP Elite 800 G9-reeks die beschikbaar is in drie formaten: mini, SFF of tower. Elk model krijgt een 12de generatie Intel-chip aan boord en optioneel kan je bij sommige modellen ook een Nvidia RTX-grafische kaart configureren.

Wie een budgetvriendelijker alternatief zoekt, kan terecht bij de nieuwe HP Elite 600 G9-reeks en HP Pro 400 G9-reeks. Beide krijgen de nieuwste Intel-chips mee en een upgrade naar DDR5-geheugen.

Elk van bovenstaande Z-, Elite- en Pro-modellen zijn verkrijgbaar vanaf maart, uitgezonderd de HP Elite Tower 800 G9 (februari) en HP Pro 400 G9 (mei). Adviesprijzen deelt HP pas mee dichter tegen de beschikbaarheidsdatum.

Eerder dit jaar presenteerde HP op CES 2022 heel wat nieuwe toestellen. Zo lanceerde het twee nieuwe Dragonfly-modellen waaronder een variant met Chrome OS. Alle HP EliteBook-laptops kregen ook een opfrisbeurt met de nieuwste 12de generatie Intel-chips en ook met de nieuwe AMD Ryzen 6000-chips.

lees ook

HP stopt Zoom Rooms in all-in-one PC aangestuurd door Windows 11 IoT

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home