HMD lanceert internationale datasim en Nokia-telefoon met 5G

nokia line-up

HMD Global, de Finse smartphonefabrikant die de Nokia-merknaam in licentie heeft, breidt zijn line-up uit, met de Nokia 8.3 5G als opvallendste nieuwkomer. Daarnaast lanceert het een internationale datasimkaart om voordelig te roamen.

De Nokia 8.3 5G is de eerste 5G-smartphone in het portfolio van de fabrikant. HMD slaat zichzelf op de borst dat het de eerste écht wereldwijde 5G-smartphone is, met ondersteuning voor alle verschillende banden die wereldwijd worden gebruikt.

“Met de 5G-oplossing van Qualcomm (Snapdragon 765G Modular) kunnen we niet alleen meer dan 40 verschillende radiofrequentie (RF)-componenten in één module condenseren, de Nokia 8.3 5G beschikt ook over het hoogste aantal 5G New Radio-banden, van 600 hmz helemaal tot 3,8 GHz – wat betekent dat het echt een wereldwijd en toekomstbestendig apparaat is”, vertelt Juho Sarvikas, Chief Product Officer bij HMD Global.

De Nokia 8.3 5G bevindt zich aan de bovenkant van het midrange segment, met een prijskaartje van 599 euro (6 GB/64 GB) en is vanaf deze zomer beschikbaar in markten waar 5G reeds beschikbaar is. In België wacht HMD voorlopig tot er meer duidelijkheid is over de uitrol van 5G in ons land. “We volgen het nauw op voor onze markt en hopen om deze zomer ook in België te kunnen lanceren”, zo vertelt Wout Martens, marketingverantwoordelijke voor HMD Global in de Benelux, aan onze redactie.

Naast de Nokia 8.3 5G lanceert HMD ook het nieuwe instapmodel Nokia 1.3 met Android Go voor 95 euro en de Nokia 5.3 voor 189 euro. Beiden zijn vanaf april beschikbaar. In het portfolio feature phones lanceert HMD ook weer een nieuwe retrotelefoon, de Nokia 5310, maar die komt niet naar de Belgische markt.

B2B-markt

HMD Global biedt een interessante propositie voor de zakelijke markt. Het volledige portfolio, met uitzondering van de Android Go-smartphones, is gecertificeerd voor Android Enterprise, zodat de toestellen eenvoudig en veilig kunnen worden uitgerold in een bedrijf. Bovendien biedt HMD de belofte van drie jaar lang veiligheidsupdates en twee jaar feature-updates voor al zijn smartphones. Daar kan geen enkele andere fabrikant, behalve Google zelf, aan tippen.

Martens stelt vast dat die formule succes heeft. “Voor elke werknemer hebben we wel ergens een product dat hij of zij zal willen. Met de nieuwe Nokia 8.3 zitten we ook weer goed in het hogere midrange segment. We voelen het vertrouwen in de Nokia-naam. Veel decision makers nemen ons mee in pitches, naast gevestigde waarden als Apple en Samsung.”

HMD Connect

In dat verband vinden we de lancering van HMD Connect een boeiende zet. Naast hardware wil HMD ook diensten aan zijn klanten leveren. Met HMD Connect lanceert het nu een internationale datasimkaart, die gebruikers toelaat om voordelig overal ter wereld te roamen. Dat kan potentieel een interessante oplossing bieden voor werknemers die – in normale tijden – regelmatig reizen voor het werk.

De oplossing wordt in béta gelanceerd en werkt meteen in 120 landen, zowel voor Android- als iOS-toestellen. Ook in de Benelux kunnen klanten er vanaf deze week op intekenen. In eerste instantie werkt HMD met een fysiek simkaartje, dat je naast je klassieke sim gebruikt, maar na de bétafase kan worden gekeken naar andere oplossingen, zoals bijvoorbeel eSIM.

“Je ontvangt het simkaartje, steekt het in je toestel en via de HMD Connect-app kan je het meteen activeren en geld opladen”, legt Martens uit. Voor 1 GB betaal je 9,95 euro, voor 2 GB 14,95 euro en voor 3 GB 19,95 euro. Martens nuanceert dat nog wel enigszins. “We hebben de 120 landen in drie zones verdeeld, afhankelijk van de roamingtarieven die we hebben kunnen vastleggen. Afhankelijk van de zone kan het zijn dat je pakket van 1 GB minder waard is.”

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home