HMD Global lanceert Nokia G50 met groot scherm en 5G

Nokia G50

De Nokia G50 is de goedkoopste 5G-smartphone binnen de stal van HMD Global. Het toestel valt op door zijn enorme formaat, grote batterij en relatief scherpe prijs.

HMD Global lanceert met de Nokia G50 een forse smartphone voor wie graag van een groot scherm geniet. Het 6,82 inch LCD-scherm heeft onderaan nog een kleine schermrand waardoor het toestel 17,3 cm lang is. Wie twijfelt, kan het toestel beter in de winkel in handen nemen. HMD Global heeft er alles aan gedaan om de prijs laag te houden en dat merk je in de schermresolutie. Die bedraagt amper 720 x 1.560 pixels, wat opvallend weinig is voor zo’n groot scherm.

De Nokia G50 wordt geleverd met Android 11 en krijgt gegarandeerd twee jaar lang OS-updates en drie jaar security-updates. Achteraan is er ruimte voor drie camera’s: 48 MP hoofdcamera, 5 MP groothoekcamera en een specifieke 2 MP-lens voor extra diepte-informatie. Vooraan in de schermuitsparing centraal bovenaan zit een 8 megapixelvariant.

Binnenin is er ruimte voor een Qualcomm Snapdragon 480, een energiezuinige 5G-chip. In tandem met het lage resolutiescherm claimt HMD Global dat een batterijduur van twee dagen realistisch is. Snelladen kan tot maximaal 18 watt. De laadtijd tot 50 of 100 procent deelt HMD Global niet mee/ Het toestel ondersteunt dualsim.

De Nokia G50 is vanaf oktober beschikbaar in België in twee kleuren (blauw en ‘midnight sun’). Enkel de versie met 4 GB RAM en 128 GB opslag is bij ons verkrijgbaar en kost 279 euro inclusief btw.

Nokia G50

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home