Gratis LibreOffice 7.0 krijgt betere Microsoft Office-ondersteuning

De lancering van LibreOffice 7.0.0 brengt een betere ondersteuning voor moderne Microsoft Office-documentsformaten met zich mee. De suite ontpopt zich zo tot uitstekend alternatief van cloudgebaseerde oplossingen.

Wie niet wil intekenen op een abonnement op Microsoft Office 365 of G Suite, heeft niet al te veel keuze wanneer het op productiviteit aankomt. Microsoft verkoopt Office 2019 nog wel als standalone-software maar maakt niet bepaald reclame voor het aanbod. Volgens de softwarereus zelf is de niet-cloudversie van zijn kantoorsuite enkel een verstandige keuze als allerlaatste optie. Office 2019 krijgt bovendien geen functie-updates mee. Daarvoor moet je bij Office 365 zijn.

Staat een maandabonnement bij een techreus niet hoog op de prioriteitenlijst, dan is LibreOffice vandaag een beter alternatief dan ooit. The Document Foundation lanceert met LibreOffice 7.0.0 een nieuwe versie van het kantoorpakket die meer dan ooit compatibel is met bestaande Office-bestandsindelingen.

Ondersteuning bestandsformaten

De voornaamste nieuwigheid is de ondersteuning voor Docx, Xlsx en Pptx-bestanden. Docx-documenten kan je voortaan opslaan in native 2019-modus in de plaats van de verouderde 2007-compatibiliteitsmodus. Dat verkleint de kloof tussen gebruikers die documenten delen over Office en LibreOffice heen. Voor Xlsx en Pptx werkten de ontwikkelaars van het opensourceproject enkele andere vervelende bugs weg.

LibreOffice ondersteunt nu ook het nieuwe 2019 Open Document Format 1.3. ODF is de standaard-bestandsindeling voor LibreOffice en versie 1.3 kan overweg met onder andere digitale handtekeningen.

Goed alternatief

Samengevat is LibreOffice 7 een goed alternatief voor wie weg wil blijven van de cloudmodellen die Microsoft en Google zo naar voren schuiven. Als professionele klant is het geen slecht idee om bij een officiële partner aan te kloppen voor de uitrol van de suite, zodat je kan profiteren van ondersteuning in SLA’s. Dat is natuurlijk niet verplicht: je kan de suite perfect zelf gratis uitrollen.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home