Google-werknemers blijven nog zeker tot juli 2021 thuiswerken

google

Google-moeder Alphabet vraagt alle ruim 200.000 medewerkers om nog zeker tot juli 2021 te blijven thuiswerken als gevolg van de coronapandemie.

Dat meldt de Wall Street Journal. Volgens de krant maakte CEO Sundar Pichai vorige week de beslissing na een vergadering met topmanagement binnen het bedrijf.

“Om werknemers de mogelijkheid te geven vooruit te plannen, breiden we ons wereldwijde vrijwillige thuiswerkoptie uit tot en met 30 juni 2021 voor functies die niet op kantoor hoeven te zijn”, verduidelijkt een woordvoerder tegenover The Verge.

Pichai besloot volgens de WSJ op een specifieker tijdschema voor thuiswerken als de standaard om Google-werknemers met gezinnen meer zekerheid te geven over hoe lang ze thuis zouden werken. Velen worstelen met de balans van werken en de zorg voor kinderen die eveneens thuis zijn.

Google kondigde eerder aan om enkele kantoren opnieuw te openen voor een beperkt aantal werknemers vanaf 6 juli, maar maakte die terugkeer optioneel. Andere Amerikaanse technologiebedrijven, zoals Facebook en Twitter, besloten dat hun werknemers voor onbepaalde tijd op afstand zouden blijven werken.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home