Google voegt handig zijpaneel van Gmail toe aan andere G Suite-apps

Gmail heeft eerder dit jaar een grondige redesign gekregen van Google. Vooral de handige zijbalk wordt door velen gesmaakt. Dat is ook Google opgevallen. De zoekgigant wil de zijbalk nu ook toevoegen aan andere G Suite-apps.

De nieuwe redesign van Gmail heeft verschillende handige nieuwe functies, maar de zijbalk rechts voegt extra functionaliteit toe. Je kan op de icoontjes klikken, waarna ze openen in de zijbalk om bijvoorbeeld notities te nemen of taken in te plannen. Zo hoef je niet meer je mailbox uit het oog te verliezen en andere tabbladen openen.

Google heeft nu gemerkt dat de functie enorm populair is. Daarom wil het de zijbalk ook snel uitrollen in andere G Suite-apps. Zo krijg je in de nabije toekomst direct toegang tot Google Calendar, Keep en Tasks wanneer je in andere G Suite-apps zit zoals Docs of Sheets. In het voorbeeld hieronder kan je zien dat ook in de kalender Keep en Tasks beschikbaar blijft in de zijbalk.

Bron: Google

Release

Het is voorlopig nog niet duidelijk of Google extra functies toevoegt aan de zijbalk zelf behalve de drie toepassingen die we vandaag al hebben. Mocht je toch geen voorstaander zijn van de zijbalk, dan kan je die nog altijd minimaliseren.

Google rolt de nieuwe functie elk moment uit voor gebruikers die in de ‘rapid release’-planning zitten van G Suite. Zonder problemen mag de rest van de wereld de functie de komende weken verwachten.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home