Google verlengt Chrome-ondersteuning voor Windows 7

Chrome

Google gaat zijn Chrome-browser nog tot minstens 2022 ondersteunen op Windows 7. Daarmee wil Google tegemoet komen aan de uitdagingen van enterprise-klanten.

Hoewel de coronapandemie de digitale transformatie van veel organisaties versnelt, merkt Google dat grotere ondernemingen ook vertraging oplopen bij belangrijke projecten. Zo loopt de migratie van Windows 7 naar Windows 10 minder vlot dan gehoopt. Uit een eigen bevraging van de internetreus blijkt dat 21 procent van de bedrijven nog bezig is met de overstap, en één procent zelfs nog moet beginnen.

Google plande oorspronkelijk om de Chrome-browser voor Windows 7 tot 15 juli 2021 te ondersteunen, maar vreest nu dat die deadline te strak is. Om tegemoet te komen aan de realiteit belooft het bedrijf nu om Chrome tot minstens 15 januari 2022 up to date te houden voor Windows 7. Google zal de vinger aan de pols houden en de deadline indien nodig nog verder uitstellen.

Oud OS

Officieel stopte Microsoft de ondersteuning voor het besturingssysteem al in januari van dit jaar. In de praktijk blijven heel wat organisaties het OS wel verder gebruiken. Dat kan veilig via het Extended Security Update (ESU)-programma. Via dat programma kan je Microsoft nog tot 2023 betalen voor extra ondersteuning. Vooral enterprises voor wie een migratie complex is en veel tijd in beslag neemt, hebben baat bij het programma. Voor hen wil Google de eigen browser nu ook up to date houden.

Microsoft en Google zijn intussen verwikkeld in een strijd voor browser-marktaandeel. Google Chrome blijft de absolute kampioen, maar Microsoft Edge gebaseerd op de Chromium-engine wint aan populariteit. In dat opzicht kan Google het zich niet veroorloven om ondersteuning voor zakelijke gebruikers vroegtijdig stop te zetten. Dat zou Edge immers alleen maar aantrekkelijker maken.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home