Google stopt RSS-reader in Chrome voor desktop

Google werkt aan de integratie van een RSS-reader in Google Chrome voor de desktop en ChromeOS. Die bouwt voort op functionaliteit die Google eerder voor mobiel introduceerde.

Google introduceert een RSS-reader voor de desktop. Is het terug 2005? Niet echt: Google Reader blijft dood en begraven na de moord die Google er in 2013 op pleegde. Na een decennium heeft een vermoedelijke sessie geblinddoekt portfolio-darts echter uitgewezen dat een RSS-reader misschien toch niet zo’n slecht idee is, dus krijgt Chrome er ééntje geïntegreerd.

Web Feed

Google noemt de functionaliteit de Web Feed. Daarmee kan je niet alleen RSS-feeds toevoegen. De feed zal je ook toelaten om websites zonder RSS te volgen. Zo kan je op een centrale plaats alle recente artikelen van je favoriete websites zoals ITdaily, Schoolit en Ecotips volgen, zonder dat je die individueel hoeft te bezoeken.

De functionaliteit is nog onder ontwikkeling en zou breed gelanceerd worden in Chrome 106 eind volgende maand. Wie al eens wil piepen, kan een kijkje nemen via de Chrome 106 Dev Channel-build. De functie komt ook naar ChromeOS. Op dit moment is de reader nog niet functioneel.

Minder dan Google Reader

Google introduceerde eerder al een ingebouwde RSS-reader on Chrome voor Android. De desktopversie lijkt daar een extensie van. De wegen van de productstrategen van Google zijn ondoorgrondelijk, aangezien de voorgestelde reader nog steeds inferieur is aan Google Reader, dat je toeliet om over meerdere platformen een RSS-lijst bij te houden.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home