Google sluit heel oude Android-toestellen eind september af

htc desire android

Alle toestellen die Android 2.3.7 of ouder draaien, hebben tot 27 september de tijd om een alternatief te zoeken. Na die deadline kan je niet langer inloggen op Google-diensten.

Google neemt deze beslissing om de privacy van alle gebruikers te beschermen. Volgens 91mobiles hebben gebruikers van deze oude toestellen recent een mail gekregen om hen te waarschuwen. Om Google-diensten te blijven gebruiken, is een upgrade naar Android 3.0 of hoger verplicht.

Vanaf 27 september kan je niet meer inloggen in Google-diensten of nieuwe accounts toevoegen op oude toestellen. Wie op zo’n oud toestel de fabrieksinstellingen terugzet, kan niet meer inloggen en maakt zijn of haar toestel onbruikbaar.

Android 2.3 draagt codenaam Gingerbread en zag op 6 december 2010 het levenslicht. De kans is heel klein dat je een smartphone ouder dan 2010 vandaag nog als dagelijks toestel gebruikt. Het is echter wel realistisch dat zo’n ouder toestel ergens nog dienst doet voor bijvoorbeeld een automatisatieproject of andere secundaire toepassingen waarbij je Android gebruikt. De kans is klein dat die activiteit toevallig de Google-diensten nodig heeft in dat geval, maar dubbelcheck voor eind september voor de zekerheid en neem de nodige voorzorgsmaatregelen.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home