Google maakt zoeken in Gmail nauwkeuriger

google workspace ai

Google voorziet Workspace van enkele handige nieuwe updates. Onder andere de zoekfunctie binnen Gmail wordt aangepakt.

Google verbetert de functionaliteit van Workspace met enkele upgrades. De focus ligt voor een groot stuk op Gmail. Binnen de webinterface zullen zoekfuncties daar voortaan rekening houden met je recente acties. Dat zou de zoekresultaten relevanter en contextueler moeten maken.

De verbetering is zeer relevant in de strijd van Google met Microsoft, dat met Microsoft 365 en Outlook nog steeds ruim marktleider is. De zoekfunctie binnen Outlook is in vele gevallen echter heel teleurstellend, zodat Google daar het voortouw kan nemen.

Meer integratie

Google timmert verder aan een diepere integratie van Google Meet met zijn andere producten. Voortaan wordt het eenvoudiger om via het chatpaneel van een digitale vergadering documenten te delen en toegang te geven. Wie in de call zit, kan meteen samenwerken aan een bepaalde spreadsheet, een document of een presentatie.

De verbeteringen zijn exclusief voor Workspace en G Suite-abonnees. Google maakt zich sterk dat iedere gebruiker er toegang tot krijgt binnen de 15 werkdagen. Google voegt op geregelde basis kleine nieuwigheden toe aan zijn kantoorsuite.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home