Google laat je makkelijker samenwerken in G Suite zonder account

Google G Suite

Google maakt het eenvoudiger om samen te werken aan documenten in G Suite met mensen zonder een geschikt account. Daarvoor wordt gebruikgemaakt van tijdelijke pincodes waarmee ze kunnen aanmelden.

“Organisaties werken vaak aan documenten met externe leveranciers, partners, aannemers en klanten. Wanneer deze partners geen Google-accounts hebben, vormt dit een belangrijke barriére voor samenwerking”, schrijft Google in een blogpost. “We introduceren een béta voor een eenvoudig pincode-identiteitsverificatieproces.”

De pincode geeft een gebruiker zonder account toegang tot een document met rechten om het te bekijken, opmerkingen te delen, aanpassingen voor te stellen of zelf uit te voeren. De eigenaar en beheerders van een document kunnen alle activiteit opvolgen en de toegang op elk moment weer ontzeggen.

Geïnteresseerden kunnen zich langs deze weg aanmelden voor het bétaprogramma. Daarbij moet je ook een niet-G Suite-domein opgeven waarmee op regelmatige basis wordt samengewerkt.

Sinds Google zich meer op enterpriseklanten richt met G Suite, is het aantal organisaties met een abonnement verdubbeld tot meer dan 4 miljoen. Toch blijft het nog steeds een kleine garnaal in de schaduw van Microsoft Office 365. Volgens recent onderzoek van BitGlass maakt 56,3 procent van de bedrijven gebruik van Office 365, tegenover 24,8 procent G Suite.

Volgens cijfers van Gartner was G Suite in 2016 goed voor een jaaromzet van 1,3 miljard dollar, tegenover 13,8 miljard dollar voor Office 365.

Gerelateerd: Google geeft bedrijven meer inzicht hoe werknemers G Suite gebruiken

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home