Google stopt AI-assistent Gemini in Maps, Android Auto en meer

Google integreert Gemini binnenkort in de Berichten-app, Maps en Android Auto. Ook Wear OS mag een AI-update verwachten.

Op Mobile World Congress 2024 in Barcelona kondigt Google een aantal nieuwigheden aan met focus op AI. De nieuwe intelligente functies komen naar Android smartphones en slimme wearables die Wear OS draaien, het besturingssysteem van de zoekgigant.

Gemini, de AI-assistent van Google, sluipt binnenkort in de Berichten-app. Hiermee kan je de AI berichten laten schrijven of brainstormen met de assistent en andere taken binnen de app.

Docs krijgt ook een AI-injectie die handgeschreven notities kan omzetten naar tekst of gewoon als handgeschreven kan laten staan.

Android Auto kan binnenkort dankzij Gemini lange berichten samenvatten. Ook verschillende korte berichten in een chatgroep kan de AI-assistent voor je samenvatten, zodat je kan focussen op de weg. De nieuwe functie stelt ook snelle antwoorden voor die je met één tik kan verzenden, bijvoorbeeld je verwachte aankomsttijd.

Tot slot krijgt Wear OS voortaan toegang tot Google Wallet. Hiermee kan je handige documenten zoals boarding passes of concerttickets op je compatibele smartwatch tonen. Wear OS kan je nu ook navigeren en informatie tonen rond openbaar vervoer in samenwerking met Google Maps.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home