Google geeft bedrijven meer inzicht hoe werknemers G Suite gebruiken

Google G Suite

Google maakt een nieuwe tool beschikbaar die IT-beheerders meer inzicht geeft in de manieren waarop G Suite binnen de organisatie wordt gebruikt. Work Insights is vanaf nu beschikbaar in béta en geeft informatie over het G Suite-gebruik op teamniveau.

“Work Insights is een tool die speciaal is ontwikkeld om bedrijven te helpen de impact van digitale transformatie binnen hun organisatie te meten en te begrijpen, aangestuurd door G Suite”, pitcht Google de nieuwe functie in een blogpost.

IT-beheerders kunnen snel organisatorische inzichten krijgen over de implementatie van G Suite op teamniveau (de data wordt geaggregeerd over groepen van tien of meer personen) en de adoptiepatronen van de verschillende G Suite-apps beter begrijpen. Work Insights brengt in kaart welke apps het meest worden gebruikt, door welke teams en wie eventueel nog extra training nodig heeft.

 

Google G Suite Work Insights

 

De tool brengt verder ook in kaart hoe teams onderling met elkaar samenwerken binnen de organisatie. “Een beheerder kan bijvoorbeeld snel het percentage gebruikers van het verkoopteam dat met het marketingteam samenwerkt opzoeken”, illustreert Google. Zo kunnen patronen worden blootgelegd en opportuniteiten geïdentificeerd om samenwerking over teams heen te bevorderen.

Google kondigt daarnaast ook de algemene beschikbaarheid aan van een nieuwe onderzoekstool in het beveiligingscentrum van G Suite. Dat biedt een aanvulling op de reeds beschikbare preventie- en detectiemogelijkheden. De tool laat beheerders onder meer activiteit van verdachte apparaten identificeren, controleren of Drive-documenten extern zijn gedeeld, schadelijke e-mails verwijderen en meer.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home