Google Earth Studio: maak video’s met 3D-satellietbeelden

Google Earth Studio

Videoprofessionals, scholen of hobbyprojecten kunnen voortaan gebruik maken van satellietbeelden met Google Earth Studio. De browsergebaseerde animatietool gebruikt de 3D-techniek van Google Earth en 3D-satellietbeelden om animaties te maken.

Google heeft goed naar andere animatietools gekeken bij de vormgeving van Google Earth Studio. Wie bekend is met videomontage, zal zich direct thuis voelen in de webtool. Google biedt een hele hoop tips en tricks om de software onder de knie te krijgen.

De zoekgigant geeft ook enkel tips om rekening te houden. Zo adviseert het om niet te dichtbij te zoomen in 3D-steden omdat de textures heel flou ogen en de geometrie niet altijd juist is. Het is ook belangrijk om niet teveel het beeld te kantelen, omdat dan opnieuw kwaliteitsverlies optreedt.

Enkel Chrome

Om Google Earth Studio te kunnen gebruiken, heb je een up-to-date versie van Chrome nodig. Andere webbrowsers worden voorlopig nog niet ondersteund. Google gebruikt namelijk Native Client in Chrome om de tool te draaien. De zoekgigant houdt echter de ontwikkeling van WebAssembly in het oog inzake threading om het naar andere webbrowsers uit te rollen.

 

 

De tool ondersteunt zowel Mac als Windows en vereist een snelle internetverbinding om de vele satellietdata vlot binnen te halen. Google Earth Studio downloadt altijd de hoogste resolutie aan satellietdata om je project zo mooi mogelijk te maken.

De tool is beschikbaar voor iedereen met een Google account of Google geassocieerde mail, Gmail of G Suite. Vandaag is er enkel een previewversie beschikbaar. Wie interesse heeft kan zich hier inschrijven. Google analyseert elke aanvraag en kiest case-per-case uit wie aan de slag mag met de preview. Een publieke lanceringsdatum is voorlopig nog niet bekend.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home