Google Drive test offline opslag externe documenten in Chrome

Google

Google test een nieuwe functie in Drive om niet-Google-bestanden zoals pdf’s, afbeeldingen en Office-documenten uit de cloud offline te bewaren in Chrome. De functie is momenteel in béta beschikbaar voor G Suite-gebruikers.

Eerder werd al een offline modus aan Drive toegevoegd voor Google Documents, Slides en Spreadsheets. Binnenkort kunnen ook andere bestanden, zoals pdf’s, afbeeldingen en Office-documenten, op dezelfde manier lokaal toegankelijk worden gemaakt.

“Met deze functie kan de offline ervaring voor Google Drive worden voltooid”, klinkt het in een blogpost. “Gebruikers hebben nu toegang tot hun belangrijke niet-Google-bestanden in een offline omgeving, bijvoorbeeld wanneer ze op reis zijn of wanneer er een slechte internetverbinding is.”

Een béta van de nieuwe functie is momenteel uitsluitend beschikbaar voor organisaties die G Suite gebruiken. Bovendien werkt de offline modus alleen in combinatie met Googles eigen Chrome-browser. De functie kan worden geactiveerd in de instellingen van Drive.

Voorlopig werkt de offline modus nog niet met Chrome OS, maar Google laat weten dat het daar in de toekomst werk van maakt. Of en wanneer de funcionaliteit naar andere browsers zou uitbreiden, is niet bekend.

 

Google Drive offline bewaren

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home