Google Drive laat G Suite-gebruikers PDF’s bewerken maar niet ondertekenen

google drive

De mobiele Google Drive-app laat G Suite-gebruikers eindelijk toe om pdf-formulieren te bewerken. Het digitaal ondertekenen van een document behoort evenwel nog niet tot de mogelijkheden. 

De update wordt in de komende dagen uitgerold naar de Google Drive-app op zowel Android als iOS. Het gaat om basale bewerkingen zoals het invullen van tekstvelden, selecteren van een optie in een dropdownmenu en het aanduiden van selectievakjes of keuzerondjes.

Eenvoudige formulieren

De aanpassingen kunnen worden bewaard als een nieuwe revisie van het document of als een kopie. De functie maakt het volgens Google envoudiger om facturen, evenementregistraties, belastingformulieren en andere eenvoudige formulieren in te vullen.

 

PDF-Form-Filling

 

“Dit elimineert de noodzaak om het document af te drukken, handmatig in te vullen en opnieuw te uploaden, waardoor je tijd bespaart”, klinkt het in een update op het G Suite-blog.

Geen handtekening

Het bewerken van pdf’s zal zeker een welgekomen aanvulling zijn voor heel wat gebruikers, maar heeft één belangrijke lancune: je kan documenten niet digitaal ondertekenen. Ook XFA-geformateerde bestanden worden niet ondersteund.

De nieuwe functie is beschikbaar voor alle G Suite-edities en wordt standaard ingeschakeld.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home