Google Docs toont voortaan overzichtelijk correcties binnen G Suite

google docs

Google Docs zet opnieuw een belangrijke stap als Word-alternatief met een nieuw overzichtelijk correctiesysteem. Vanaf nu kan je in één beeld suggesties, correcties en aantekeningen bekijken. Je vindt de functie terug onder de ‘Vergelijk documenten’-optie in de taakbalk.

Google maakt het proces eenvoudiger voor G Suite-klanten om revisies van documenten te vergelijken. Het start met de functie in Google Docs. Met de nieuwe optie kan je in één document aanpassingen weergeven zonder dat je manueel door elke revisie moet bladeren.

Wanneer je bovenaan op ‘Vergelijk documenten’ klikt, kan je een ander document kiezen waartegen je aanpassingen wil bekijken. Docs zal de verschillen markeren tussen beide documenten en geeft je de optie om een nieuw document aan te maken met deze aanpassingen.

Hoe snel je deze optie binnen krijgt, hangt af van de instellingen die je IT-admin configureert. Google plant de nieuwe functie gradueel uit te rollen de komende twee weken binnen de Rapid Release-domeinen. Vanaf 25 juni volgen de Scheduled Release-domeinen. Hiervoor hoeft de admin geen aanpassingen door te voeren.

Gerelateerd: Google brengt vertrouwelijke e-mails naar G Suite

 

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home