Google claimt dat Chrome sneller is dan Safari op macOS

apple macbook pro 2021

De nieuwste Chrome-update, versie M99, vestigt snelheidsrecords en overtroeft Apples eigen Safari-browser in benchmarks.

In een uitgebreide blogpost duidt Google de verschillende optimalisaties in het renderen van graphics en het compileren van JavaScript om beter te presteren. Volgens Google presteert Chrome vandaag 7 procent beter dan Safari binnen een snelheidsbenchmark die door Apples eigen WebKit-team werd ontwikkeld.

Google voerde de test door op een MacBook Pro met een 10-core M1 Max-chip en 64 GB RAM. Idealiter had de zoekgigant meerdere configuraties kunnen testen om ook te analyseren wat de impact is van minder RAM.

Snelheid is belangrijk, maar het is niet de enige parameter die belangrijk is. Zeker bij laptops is energie-efficiëntie nog belangrijker, iets waar Google over zwijgt. Wie vandaag Chrome draait op zijn of haar Mac en daar tevreden over is, mag dat blijven doen. Hetzelfde geldt ook voor Safari-gebruikers. Het kan nooit kwaad om een concurrerend product eens te testen wanneer dat gratis kan. Je weet maar nooit wat je wel (of niet) mist.

lees ook

Apple wil mogelijk dit jaar de M2-chip debuteren in vier nieuwe Macs

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home