Google probeert ChromeOS bij bedrijven te slijten met nieuwe IDC-studie

google chrome

Het onderzoek toont aan dat er heel wat voordelen zijn aan ChromeOS, maar het is tegelijk ook Google die de studie financiert.

Sinds 2021 wordt Google met de harde realiteit geconfronteerd dat Chromebooks niet exponentieel zouden blijven groeien. Tijdens de coronapandemie waren de toestellen heel erg in trek, vooral binnen scholen, maar die vraag is vanaf midden 2021 fors verminderd. Die trend zette zich door in 2022.

De zoekgigant ambieert nog steeds een forse groei binnen scholen in de Benelux en wereldwijd, maar het richt zijn vizier steeds sterker op de zakelijke markt waar het nog heel veel marktaandeel kan winnen. Om de troeven van ChromeOS extra kracht bij te zetten, ging het te rade bij onderzoeksbureau IDC. De resultaten van het onderzoek licht Google toe in een blogpost.

De belangrijkste troef volgens IDC is dat het kostenefficiënte OS veilig, efficiënt en betrouwbaar werkt. Systemen met ChromeOS kosten minder en hebben een hogere ROI, aldus Google zelf.

lees ook

Google biedt gebruikers eenvoudigere optie om Office-bestanden te bewerken

Niet onbelangrijk: de studie werd door Google zelf besteld en gefinancierd. Het spreekt voor zich dat IDC geen barslecht resultaat zal voorleggen. Wie daarmee rekening houdt en de resultaten wil bekijken, kan hier al een eerste indruk opdoen met een aantal cijfers.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home