Google Chrome 110 bespaart op batterij- en geheugencapaciteit

De meest recente versie van Google Chrome sluit automatisch taken die in de achtergrond draaien. Daar profiteren de batterij en het geheugen van je laptop of pc van.

Chrome 110 is beschikbaar sinds begin februari voor Chromebooks, Mac en Windows-toestellen vanaf Windows 10. Wie de browser draait op de meest recente versie kan zeer binnenkort besparingsknoppen gebruiken. Eén knop bekommert zich over de batterij, terwijl een andere het geheugen spaart.

Focus op 1 taak

Om te besparen, werken beide knoppen zeer gelijkaardig. Taken die in de achtergrond capaciteit vragen, worden door de browser tijdelijk gesnoozed. Momenteel gebeurt dat niet en behandelt de webbrowser ieder tabblad als een opzichzelfstaand proces. Dat vraagt enorme prestaties van je toestel.

‘Memory Saver’ maakt zo plaats in het RAM-geheugen, waardoor de taak in je openstaande tabblad sneller zal verlopen. Volgens de aankondiging is dat goed voor een besparing van veertig procent of 10 GB op het RAM-geheugen.

Bron: Google

‘Energy Saver’ legt taken die veel batterij verbruiken tijdelijk stil. In veel gevallen zal het over animaties en video’s gaan. In de standaardinstellingen schakelt de batterijbesparing pas in vanaf het moment dat er nog twintig procent capaciteit over is. Er wordt niet meegegeven met welk percentage de levensduur van je laptop verlengt.

Bron: Google

Tabbladen die in de achtergrond openstaan, zijn op ieder moment zonder problemen opnieuw te gebruiken. De nieuwe functies rollen momenteel globaal uit. Alle toestellen die Chrome 110 kunnen draaien, zullen binnenkort de functies standaard draaien. Het is mogelijk om daar handmatig verandering in te brengen.   

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home