Google brengt Microsoft Office naar Chromebooks

Chrome OS Chromebook

Google werkt samen met virtualisatiespecialist Parallels om Microsoft Office en andere Windows-applicaties op Chromebooks aan de praat te krijgen. De functie moet deze herfst beschikbaar zijn voor Chrome Enterprise-gebruikers.

Het partnership werd onthuld in een blogpost van John Solomon, VP voor Chrome OS, die vooruitblikt naar de toekomst van het besturingssysteem in zakelijke omgevingen.

Google en Parallels bieden weliswaar al langer ondersteuning voor gestreamde Windows-apps op Chrome OS via de Parallels Remote Application Server, maar beide bedrijven gaan nu nog een stapje verder. De nieuwe samenwerking betekent dat Windows-apps gevirtualiseerd op Chromebooks zullen draaien, dankzij de integratie Parallels Desktop in Chrome OS.

Dat betekent niet alleen betere prestaties, maar ook dat de applicaties offline beschikbaar zijn. Eerder introduceerde Google ook al ondersteuning voor gevirtualiseerde Android-apps op Chrome OS.

Bedrijven verleiden

Met de verbeterde ondersteuning van Windows-applicaties op Chromebooks hoopt Google bedrijven te verleiden die overwegen om (een deel van) hun werknemers met Chromebooks uit te rusten in plaats van Windows-laptops, zonder dat ze moeten investeren in extra oplossingen om legacy-apps naar de apparaten te streamen.

Meer details over de samenwerking zijn voorlopig niet voorhanden, maar Google belooft meer nieuws in de komende maanden.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home