Google brengt Material Design naar G Suite

google g suite

Google zet steeds meer producten over op Material Design. Dat is de ontwerptaal die ten grondslag ligt aan steeds meer producten van de techreus. Nu komt het ontwerp naar Google Docs, Sheets, Slides en Sites. Vorig jaar begon Google al met proeven voor deze update aan de G Suite-apps, toen er een nieuw design kwam voor Google Drive.

Deze update brengt geen nieuwe functies met zich mee. Het gaat dus echt om een visuele update, waarbij Google zijn G Suite-apps van het nieuwe design voorziet. De update brengt andere lettertypes voor de interface met zich mee, enigszins aangepaste knoppen en nieuwe icoontjes. Verder heeft Google nog hier en daar voor nieuwe kleuren gekozen.

Material Design

Vandaag is Google begonnen met het uitrollen van het nieuwe ontwerp voor G Suite-abonnees die hun account op het Rapid Release-schema hebben staan. Iedereen die daaraan mee doet, kan de update binnen de komende vijftien dagen verwachten. Gebruikers wiens systeembeheerders iets minder happig zijn om op dit soort updates te springen en wier account op het Schedules Release-schema staat, kunnen het nieuwe ontwerp rond 11 februari verwachten.

Wanneer het nieuwe ontwerp precies uitrolt naar gebruikers die gebruik maken van de gratis diensten van Google is niet zeker. Tegelijk schijnt de kans groot te zijn dat het bedrijf ook die gebruikers volgende maand al van de update wil voorzien. Daarmee komt de afronding van het grootschalige project van Google om al zijn producten over te zetten op Material Design langzaam tot een einde.

De afgelopen maanden heeft Google namelijk de nieuwe ontwerptaal naar de meeste mobiele apps en webdiensten die het heeft gebracht. Google Calender is een van de meest recente apps die van deze update voorzien werd. Dat de G Suite-apps hem nu ook krijgen, maakt dat het bedrijf bijna klaar is.

G Suite voor het Material Design
G Suite met het Material Design

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home