Gmail ondersteunt vanaf nu eindelijk e-mails als bijlage

gmail

Of je nu de gratis versie van Gmail gebruikt of G Suite: e-mails komen eindelijk als een bijlage naar jou. Je hoeft voortaan niet meer e-mails te downloaden om zo als bijlage te sturen. Vanaf nu kan je eenvoudigweg e-mails slepen naar je actieve venster waarin je een e-mail typt.

Het is behoorlijk bizar dat Google er zolang over heeft gedaan om e-mails als een bijlage mogelijk te maken binnen G Suite en Gmail. Tot vandaag moest je eerst een e-mail downloaden en toevoegen als een bijlage. Die bijlage kon worden geopend door de ontvanger binnen Gmail.

De nieuwe functie wordt automatisch naar iedereen uitgerold binnen Gmail of G Suite; administrators hoeven hiervoor niets te doen. De komende twee weken wordt de functie gradueel uitgerold. Bedrijven die in het ‘Scheduled Release’-domein zitten, mogen de functie verwachten vanaf 6 januari wanneer de functie daar over een periode van twee weken wordt uitgerold.

Van zodra er bij het optiemenu de melding verschijnt Doorsturen als bijlage, weet je dat de nieuwe functie er is. De e-mails in bijlage zijn .eml-bestanden en je kan er zoveel toevoegen als je wil. Wanneer je klikt op zo’n e-mail in bijlage, wordt die automatisch in een nieuw venster geopend.

Hoog tijd

Google geeft geen expliciete reden waarom het zolang heeft geduurd om e-mails in bijlage via drag-and-drop te doen. Het laat in een blogbericht wel weten dat het verschillende vragen heeft ontvangen van gebruikers met de wens om meerdere berichten in bijlage toe te voegen.

Door e-mails in bijlage toe te voegen verwacht Google dat werknemers meer met samenvattende e-mails gaan werken waarbij de e-mails in bijlage het volledige bericht vertellen. Weinig baanbrekend nieuws, maar wel een langverwachte functie die er jaren geleden al had moeten zijn.

Eerder dit jaar voegde Google nog een waarschuwing toe binnen G Suite wanneer iemand een collega wil mailen die op vakantie is. De waarschuwing verschijnt in de vorm van een gele banner boven de verzendknop en toont de datum waarop de afwezige collega opnieuw op kantoor is. De melding wordt geactiveerd van zodra iemand een out-of-office-periode heeft ingesteld in Google Calendar, en verschijnt ook in Hangouts.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home