Gmail vult voortaan automatisch je mails in

gmail

Google heeft op ontwikkelaarsconferentie Google I/O 2018 Gmail Smart Compose voorgesteld. De nieuwe slimme assistent stelt automatisch complete zinnen voor wanneer je enkele letters begint te typen. De Engelstalige demo ziet er alvast indrukwekkend uit.

Sinds kort kunnen persoonlijke gebruikers en G Suite-abonnees genieten van een volledig vernieuwde Gmail met talrijke nieuwe functies. Wie die nog niet heeft geactiveerd, moet dat onmiddellijk doen. Anders kan je de nieuwe Smart Compose-functie niet uittesten de komende weken.

Complete zinnen

Smart Compose stelt automatisch complete zinnen voor van zodra je een of twee woorden uittypt. Met een druk op de Tab-toets kan je de hele zin automatisch selecteren. Je kan dit blijven herhalen tot je hele mailtje is uitgeschreven. Google hoopt met deze functie spelfouten in mails te beperken en mensen die niet snel blind kunnen typen meer snelheid te geven.

De nieuwe functie herkauwt niet alleen standaardzinnen, maar kijkt ook naar de inhoud van je mail. In de demo hierboven kan je zien dat de mail over taco’s gaat en krijg je automatisch suggesties rond eten. En mocht het vrijdag zijn, dan geeft Smart Compose automatisch de suggestie ‘Have a great weekend!’ op het einde van je mail.

G Suite

De functie ziet er bijzonder indrukwekkend uit in de demo, maar het valt af te wachten of deze slimme suggesties goed zullen werken in het Nederlands.

Wie vandaag de nieuwe Gmail heeft geactiveerd, mag Smart Compose de komende weken verwachten. G Suite-klanten mogen de functie verwachten de komende maanden wanneer de belangrijkste bugs eruit zijn gehaald door de thuisgebruikers.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home