Gebruik binnenkort Microsoft Edge om Office-bestanden te openen

microsoft edge

Je kan binnenkort Microsoft Edge gebruiken om Office-bestanden te openen. De functie is vandaag al beschikbaar in de nieuwste Edge Canary bètaversie. Algemene beschikbaarheid wordt deze zomer verwacht.

Edge Canary, de meest experimentele bètaversie van de internetbrowser, biedt voortaan de optie om Office-bestanden te openen. Office-bestanden bewerken is niet mogelijk, daarvoor heb je de tekstverwerker zelf nodig. Edge Canary wordt dagelijks bijgewerkt, gevolgd door het Dev-kanaal dat wekelijks wordt aangepast. De volgende stap is het Beta-kanaal dat elke zes weken een grote update krijgt. Daarna volgt de stabiele release.

Volgens Windows Latest is de Office-functionaliteit voorzien in Edge 92. Voorlopig staat die gepland op de week van 22 juli, maar eerst moet Edge 91 nog verschijnen in de week van 27 mei. Vanaf Edge 93 stapt Microsoft over naar een 4-wekelijkse updatecyclus van Edge. Hiermee volgt het die andere Chromiumbrowser, Google Chrome. Die besliste begin maart dat het zijn updatecadans zou versnellen naar vier weken.

Sinds de omschakeling naar Chromium is Edge aan een flinke opmars bezig. Het nadert Safari als tweede populairste desktop internetbrowser en heeft vandaag een marktaandeel van 8,03 procent wereldwijd. In België doet Edge beter met 11,84 procent, iets minder dan in Nederland met 11,97 procent. In beide landen staat Safari op twee en Chrome afgetekend op één met gemiddeld 62 procent.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home