G Suite van Google telt 6 miljoen zakelijke klanten

google g suite

Het aantal gebruikers dat betaalt voor Google G Suite is het afgelopen jaar gestegen tot 6 miljoen. De afgelopen weken kent het gebruik van Hangouts weinig verrassend nog een extra boost.

6 miljoen gebruikers betalen voor G Suite. In februari van 2019 waren dat er nog maar 5 miljoen. De stijle groei toont aan dat Googles productiviteitssuite steeds meer in de smaak valt bij professionele organisaties. Google ligt al een tijdje in de bovenste lade bij jonge ondernemingen maar richt zich de laatste tijd steeds meer op traditionelere bedrijven en enterprises.

G Suite is een langetermijnproject voor Google. Het bedrijf weet dat de concurrentie met Microsoft en Office 365 stevig verankert zit in een dominante positie. Door G Suite gratis aan te bieden in de educatieve sector, wil Google steeds meer nieuwe werkkrachten achter het eigen product krijgen zodat Office niet meer als de enige optie wordt gezien. Eind vorig jaar praatten we nog met David Thacker, Vice President Product Management voor Google Apps en G Suite, over de strategie.

Microsoft

De 6 miljoen betalende klanten zijn organisaties die een premiumversie van G Suite gebruiken. De gratis toepassingen van de suite kunnen op veel meer populariteit rekenen. Vorige maand raakte bekend dat maar liefst twee miljard mensen G Suite op maandelijkse basis gebruiken. Ondanks het succes is G Suite nog ver verwijderd van Office 365. Microsoft claimt dat ongeveer 200 miljoen gebruikers betalen voor zijn kantoorsoftware.

Hangouts kent een extra boost met de corona-pandemie. De dienst zag het dagelijkse gebruik sinds januari met factor 25 klimmen. Google maakte de premium-features van Hangouts meet tot 30 september gratis om tegemoet te komen aan de tijdelijk hoge nood voor videoconferencing.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home