G Suite bekoort meer dan 2 miljard maandelijkse gebruikers

google g suite

G Suite van Google heeft te kaap van twee miljard actieve maandelijkse gebruikers gerond. Slechts een fractie daarvan is ook betalend.

Google laat weten dat G Suite vandaag meer dan twee miljard actieve maandelijkse gebruikers telt. De cijfers zijn afkomstig van een interview van Axios met G Suite-baas Javier Soldero. Onder G Suite vind je onder andere Drive, Gmail, Docs en Sheets. De cijfers omvatten iedereen die een product van de dienst gebruikt, zowel professioneel als privaat. Hoeveel gebruikers ook echt betalen voor G Suite, is niet duidelijk. De cijfers van vorig jaar geven wel een indicatie: Google kon toen vijf miljoen bedrijven voorleggen die van de dienst gebruik maken.

Google wil met G Suite een grote concurrent van Microsoft Office 365 worden en de nieuwste populariteitscijfers tonen aan dat het bedrijf vooruitgang boekt in dat domein. Toch heeft het nog een lange weg te gaan. Vergelijken we met Office 365, dan zien we dat Microsoft 200 miljoen betalende gebruikers kan voorleggen.

Strijd met Microsoft

Google breidt zijn dienst volop uit met nieuwe vaak slimme functies, al zijn die features zoals Smart Compose doorgaans niet beschikbaar in het Nederlands. De internetreus claimt dat de samenwerkingsmogelijkheden die G Suite biedt, samen met de extra beveiliging die de online suite met zich meebrengt, één van de voornaamste troeven is vergeleken met Microsoft. Redmond blijft echter niet bij de pakken zitten, en werkt aan verregaande integratie en samenwerkingsmogelijkheden in zijn kantoorsuite met onder andere Fluid.

Google heeft een uitgebreid lange termijnplan om marktaandeel van Microsoft af te snoepen. Een grotere focus op enterprises helpt daarbij, net als een focus op onderwijs. Door daar een aantrekkelijk (gratis) aanbod te voorzien, hoopt Google dat toekomstige werknemers voorstanders van G Suite worden en Office 365 zijn rol als standaardsuite verliest. We bekeken de strategie in meer detail in dit stuk: Hoe Google Microsoft Office van de troon wil stoten

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home