Microsoft lanceert functie die Windows-apps automatisch overzet naar nieuwe PC

Windows 11 Microsoft Store

De Microsoft Store krijgt een handige nieuwe functie waardoor Windows-gebruikers hun geïnstalleerde apps eenvoudig installeren op een nieuwe PC.

Microsoft introduceert een nieuwe functie voor zijn Microsoft Store. Geïnstalleerde apps verhuizen daardoor mee naar een nieuwe Windows-PC. Momenteel is het zo dat gebruikers alle apps verliezen eens ze wisselen van Windows-PC.

De nieuwe functie zal enkel beschikbaar zijn in de appwinkel van Windows 11-PC’s. Daar is het trouwens ook nog even wachten voor de functie er effectief zal zijn, binnenkort gaat namelijk de testfase van start in het Insider-kanaal.

Bron: Microsoft

De nieuwe functie is ook voordelig voor ontwikkelaars. “Dit helpt ontwikkelaars hun klanten te behouden zonder klanten eraan te herinneren hun app opnieuw te downloaden”, verklaart Giorgio Sardo, general manager van de Microsoft Store. Dat is niet alles want zij profiteren bovendien van de functie als er regelmatig op virtuele machines wordt gewerkt.

Nieuw leven inblazen

Windows 11 moet de Microsoft Store duidelijk nieuw leven inblazen. Het uiterlijk van de appwinkel werd onlangs namelijk opgefrist. De techgigant verhuist ook eigen apps en zowel Quick Assist als Teams zijn er sinds kort als app te installeren.  

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home