Facebook sleutelt aan werk-accounts voor zakelijk gebruikers

facebook for business

Wie Facebook privé liever kwijt dan rijk is, maar het nodig heeft voor zakelijke doeleinden, mag hoopvol uitkijken naar 2022. De functie wordt vandaag getest en later verder uitgebreid.

Facebook heeft zijn voor- en tegenstanders, maar wie het zakelijk gebruikt moet vandaag een privé-account hebben. Wie liever niet op Facebook zit, kan een dummy-account aanmaken en dat gebruiken om een zakelijke pagina te beheren. Die omweg is echter binnenkort niet meer nodig volgens de sociale mediagigant.

Het werkt namelijk aan zogenaamde ‘werk-accounts’ zodat je niet langer een privé-account nodig hebt voor zaken als de Business Manager. Beheerders kunnen werk-accounts beheren namens de werknemers en er zit zelfs een single sign-on-functie in om iemand eenmalig toegang te geven.

Facebook Business

Deze werk-accounts worden vandaag al getest binnen een beperkte testgroep voor de rest van het jaar. Facebook verwacht dat de functie in 2022 breed beschikbaar zal zijn voor alle professionals.

Afgelopen zomer lanceerde Facebook een VR-kantoor om digitaal met avatars in virtual reality te vergaderen. Binnen Horizon Workrooms, de naam van de VR-toepassing, kan je tot 15 collega’s rond één virtuele tafel zetten. Daarbuiten kunnen 34 personen de vergadering nog bijwonen zonder VR-bril.

lees ook

Kijk hier of je telefoonnummer in het enorme Facebook-lek zit

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home