Excel krijgt update om vloeiender te scrollen en preciezer te werken

Office 2021 Excel en PowerPoint

De update rolt eerst uit naar bèta-testers, de zogenaamde Office Insiders. Volgens Microsoft is deze functie de meest eenvoudige om te testen: gewoon scrollen door Excel.

Microsoft kondigt in een blogpost dat het aan een nieuwe functie werkt om vloeiender te scrollen in Excel. De webversie van Excel heeft dat al sinds begin dit jaar, maar de desktopversie hinkt nog achterop.

Volgens Microsoft kunnen Office Insiders (bèta-testers) vandaag aan de slag met de nieuwe functie. Je kan voortaan vlotter en sneller dan ooit scrollen door documenten met grote cellen. Ook scrollen met een grotere precisie en zelfs halfweg een cel stoppen is voortaan mogelijk. Dit lijkt een kleine update, maar Microsoft licht toe dat er veel meer achter de schermen moest gebeuren.

“Het ging helaas niet om een kleine aanpassing in de code. We hebben onder andere moeten leren wat de invloed is op verschillende onderdelen van Excel gaande van knippen, plakken, filteren, cel-stijlen, slepen, invullen, rijen vergroten of verkleinen en nog veel meer.”

Wie Office Insider versie 2109 build 14430.20000 draait, kan de nieuwe functie direct uitproberen. Het is voorlopig onduidelijk wanneer Microsoft deze functie uit bèta haalt en naar een breder publiek uitrolt.

Office 2021 is sinds 5 oktober beschikbaar, samen met Windows 11. Lees onze uitgebreide review van Windows 11 hier.

lees ook

5 redenen om wel (of niet) te upgraden naar Windows 11

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home