Epson lanceert twee nieuwe EcoTank-printers met focus op foto’s

Epson introduceert met de EcoTank ET-8500 en ET-8550 twee nieuwe EcoTank-printers. Die maken gebruik van inktflesjes in de plaats van inktpatronen en zijn zo efficiënter in gebruik.

Printerspecialist Epson introduceert twee nieuwe modellen in zijn EcoTank-portfolio. Het gaat om de EcoTank ET-8500 en de afgeleide ET-8550. De printers werken net als alle andere EcoTank-toestellen met grote inktreservoirs die je via flesjes bijvult. De grote reservoirs zijn goed voor duizenden afdrukken wat milieu en portemonnée ten goede komt.

Meer inkt

De twee printers richten zich op fotoprints en zijn daartoe voorzien van vier verschillende inkten: naast zwart, cyaan, magenta en geel hebben de toestellen plaats voor fotozwart en grijs. Dat moet voor mooiere afdrukken zorgen.

Beide printers zijn voorzien van ethernet, wifi, een USB-aansluiting en een sd-kaartsleuf. De toestellen hebben een printsnelheid van 32 pagina’s per minuut voor functionele prints. Foto’s afdrukken duurt natuurlijk een stuk langer. De twee printers bevatten verder nog scan en kopieerfunctionaliteit. De toestellen zijn tot slot uitgerust met een groot kleurenscherm en zijn compatibel met een app.

De ET-8500 is een A4-printer die ook met iets dikker papier overweg kan. De ET-8550 kan overweg met A3+. Je kan via de lade achteraan zo papier met een lengte van maximaal twee meter voeden. De ET-8500 krijgt een adviesprijs van 600 euro mee, voor de ET-8550 ligt de prijs op 700 euro.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home