Eindelijk ondersteuning voor 64-bit apps op Windows 10 voor ARM

Qualcomm

Qualcomm en Microsoft gaan ervoor zorgen dat ontwikkelaars eindelijk native 64-bit Windows-applicaties kunnen bouwen voor pc’s met een Snapdragon ARM-chip. De 64-bit ondersteuning bevindt zich in Visual Studio 15.8 Preview 1, welke werd onthuld door Microsoft tijdens de Build-conferentie.

Zoals de twee bedrijven in hun gezamenlijke aankondiging wereldkundig maakten, hebben de door Qualcomm aangedreven “Always Connected PC’s” die eerder dit jaar lanceerden een x86-emulatielaag tussen het silicium en de software nodig. Deze vereiste zal snel verdwijnen dankzij een Arm64 SDK.

“ARM64 stelt ontwikkelaars in staat om een grotere hoeveelheid geheugen aan te spreken dan met 32-bit processors en ten volle te profiteren van Snapdragon-mogelijkheden”, aldus Qualcomm in hun versie van de aankondiging.

Omdat het een preview betreft, biedt Microsoft volgens The Register geen officiële ondersteuning voor Arm64-apps en kunnen ontwikkelaars de pakketten nog niet indienen bij de Windows Store. Ontwikkelaars moeten gebruikers via hun eigen kanalen op de hoogte stellen.

Er zijn een aantal andere ongemakken voor ontwikkelaars die na de previewfase zullen verdwijnen. Omdat 64-bit applicaties op dit moment alleen in de debugmodus zijn ingebouwd, biedt Microsoft instructies voor het maken van side-loadingpakketten voor C++ en .NET Universal Windows Platform en C++ Win32.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home