Einde ondersteuning Windows 8.1 in zicht: Microsoft bereidt waarschuwingen voor

De ondersteuning voor Windows 8.1 loopt stilaan ten einde. Wie dat besturingssysteem nog gebruikt, mag zich binnenkort aan officiële waarschuwingen van Microsoft verwachten.

Op 10 januari 2023 eindigt de ondersteuning voor Windows 8.1. Voor 3,06 procent van de Windows-gebruikers (volgens Statcounter) komt dat als een onaangename verrassing. Ondanks de uitgebreide campagne van Microsoft om gebruikers gratis te laten overstappen naar Windows 10 en later Windows 11, draaien zij het intussen bijna tien jaar oude besturingssysteem nog steeds.

Notificaties

Vanaf volgende maand start Microsoft met notificaties over het einde van de ondersteuning. Die meldingen zullen lijken op de notificaties die Microsoft gebruikte om te waarschuwen voor het einde van Windows 7. Microsoft lanceert geen Extended Security Update-programma voor Windows 8.1. Ook bedrijven hebben dus niet de optie om tegen betaling verlengde ondersteuning aan te kopen.

Zoals steeds is het een erbarmelijk idee om een besturingssysteem te blijven gebruiken nadat de ondersteuning voor beveiligingsupdates is afgelopen. Upgraden naar een modern OS is de enige juiste en veilige beslissing.

Duister hoofdstuk

Windows 8 en Windows 8.1 vertegenwoordigen een donker hoofdstuk in de Windows-geschiedenis. Windows 8 werd heel pover onthaald omdat Microsoft met vol enthousiasme op de tablet-trein was gesprongen. De Windows-bouwer was vergeten dat de meeste gebruikers van het besturingssysteem hun laptops en desktops voor het grootste deel van de tijd als dusdanig willen gebruiken. De aanraak-interface zonder startmenu werd dan ook als omslachtig aanzien.

Windows 8.1 was een poging van Microsoft om de vergissing recht te trekken. De update voor Windows 8 herstelde het startmenu en maakte de nieuwe Windowsversie beter verteerbaar. Toch kon Windows 8(.1) nooit op veel liefde rekenen, aangezien het voor de meeste mensen geen upgrade was vergeleken met het immens populaire Windows 7. De hardnekkige gebruikers die het besturingssysteem vandaag nog omarmen, hebben dan ook altijd tot een minderheid behoord.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home