Edpnet verdubbelt fiber-uploadsnelheid tot 100 Mbps

glasvezel proximus

De onafhankelijke telecomprovider edpnet verdubbelt de uploadsnelheid voor zijn glasvezelklanten, nadat eerder dit jaar ook al de downloadsnelheid werd verhoogd.

Het aanbod wijzigt zowel voor particuliere klanten (Fiber XL) als bedrijven (Fiber Pro). De uploadsnelheid wordt de komende dagen verdubbeld van 50 naar 100 Mbps, terwijl eerder in maart reeds de downloadsnelheid van 250 naar 500 Mbps werd opgetrokken.

“In coronatijden is dit een welkome upgrade”, zegt COO Joachim Slabbaert in een persbericht. “Videochatten met vrienden en familie of voor het werk zal nu nog vlotter gaan. Voor onze klanten is dit een mooi cadeau.”

Geen kleine letters

Slabbaert benadrukt dat de snelheidsverhoging voor zowel bestaande als nieuwe klanten wordt doorgevoerd, zonder dat de prijs omhoog gaat. Hij laat daarbij niet na om een steek te geven naar de grote providers Telenet, Orange en Proximus.

“Dat is één van de grote sterktes van het edpnet-verhaal: het ontbreken van de kleine lettertjes”, besluit Slabbaert. In diezelfde lijn wijst de provider er ook graag op dat het als enige “écht ongelimiteerd internet” biedt, zonder quota’s en snelheidsverlagingen.

Edpnet maakt gebruik van de glasvezelinfrastructuur van Proximus voor zijn fiber-aanbod. Voor de hardware werkt het dan weer samen met het Duitse AVM, en gebruikt het momenteel diens Fritz!Box 7530 als router. Die kan ook worden gebruikt als centrale spil in een mesh-netwerk. We gingen eerder dit jaar reeds aan de slag met de mesh-oplossing van AVM.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home