Edge nadert Safari als tweede populairste desktop internetbrowser

Microsoft Edge Chromium

Edge heeft Firefox definitief voorbijgestoken en is na Chrome de populairste internetbrowser op Windows. Wanneer we macOS erbij nemen, moet Edge voorlopig nog nipt Safari voor zich dulden.

Eind vorig jaar zagen we voor het eerst een duidelijke trend dat Edge stelselmatig gebruikers van Chrome weghaalt. Het verdubbelde op een jaar tijd bijna zijn marktaandeel tot 8 procent. Vandaag presenteert Statcounter zijn cijfers en plaatst het hier Edge op de derde plaats wereldwijd (8,03%) nipt voor Firefox (7,95%). Safari (10,11%) pronkt op plaats twee terwijl Chrome (67,14%) afgetekend marktleider is.

Belangrijke nuance: het gaat hier enkel om cijfers van de desktopsoftware. In de mobiele markt komt Edge niet voor in de top 10 en is de rangorde Chrome (63,04%) voor Safari (24,84%) en Samsung Internet (6,04%).

Cijfers in België en Nederland

Wanneer we specifiek naar België kijken binnen de desktopsoftware, staat Chrome (63,08%) opnieuw afgetekend bovenaan maar steekt Edge (11,84%) bijna Safari (12,23%) voorbij. Firefox (8,5%) volgt op plaats vier.

In Nederland zien we soortgelijke cijfers met Chrome (61,31%) bovenaan maar heeft Safari (14,21%) een grotere voorsprong op Edge (11,97%). Firefox (6,83%) sluit opnieuw de rij af.

In beide landen is een duidelijke trend zichtbaar dat Edge fors groeit, Safari blijft status quo, Chrome daalt een beetje en Firefox verliest wat. Wil graag de cijfers van dichtbij wil analyseren, kan hier terecht.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home