Dynabook verleidt in het premiumsegment met nieuwe Portégé X40L-K

Dynabook lanceert de Portégé X40L-K. Het toestel krijgt een slank design, laag gewicht maar stevige hardware onder de motorkap.

Dynabook (het vroegere Toshiba) lanceert met de Portégé X40L-K een dunne, lichte maar in theorie krachtige laptop. Dynabook richt zich met het toestel op het premium zakelijke segment van gebruikers die mobiliteit wensen in een stijlvol jasje, zonder al te veel in te boeten op prestaties. Daarmee gaat de laptop de concurrentie aan met onder andere de XPS-reeks van Dell en de Dragonfly van HP.

Lichtgewicht

De nieuwe Portégé X40L-K weegt amper 1 kg in zijn lichtste configuratie. Met 15,9 mm dikte mogen we het toestel ook erg slank noemen. De laptop heeft een 14 inch-beeldscherm met een 16:10-beeldverhouding. Op vlak van design wijst Dynabook nog op zijn groot touchpad en het donkerblauwe magnesium chassis. Die kleur- en materiaalkeuze lijkt erg in de mode, wanneer we onder andere de Asus Expertbook B9 en de HP Elite Dragonfly in het achterhoofd houden.

Onder de motorkap kan je de laptop configureren met Intel Core-processor van de twaalfde generatie met maximaal 32 GB aan LPDDR5 RAM. Opslag komt van een 1 TB aan PCIe 4.0-SSD. Dynabook verwacht dat de 65 Wh-batterij het toestel tot elf uur weghoudt van een stopcontact.

De fabrikant blinkt doorgaans uit met de connectiviteit van zijn toestellen en dat is met deze Portégé X40-L niet anders. Twee USB Type C-poorten hebben Thunderbolt 4-functionaliteit aan boord en worden geflankeerd door twee klassieke USB 3.2 Type A-poorten. HDMI 2.0 tekent present, net als een gigabit-ethernetpoort en een microSD-kaartsleuf. LTE is optioneel.

robuust

Dynabook geeft verder nog mee dat de nieuwe laptop is uitgerust met een vingerafdrukscanner in de aan-uitknop en een fysieke slider om de webcam uit te schakelen. Zoals haast iedere laptop in dit segment doorliep ook de Portégé X40L-K MIL STD 810H-tests, waaronder val- en schoktests. De laptop is verkrijgbaar vanaf augustus. Update: Dynabook laat weten dat de instapprijs voor het model met Core i5, 8 GB aan RAM en een 256 GB SSD 1.308 euro exclusief btw bedraagt.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home