Dynabook lanceert zakelijke laptop met Celeron-processors

Dynabook zet een nieuw werkpaard in de markt met de Satellite Pro C50-G. Betaalbaarheid is de focus en dat zorgt voor iets oudere Core-processors en lichte Celeron-chips.

Dynabook (het vroegere Toshiba) lanceert de Satellite Pro C50-G. Dat is een 15,6 inch-laptop waarmee het bedrijf professionals op een budget wil benaderen. De C50-G is niet gebouwd voor de catwalk: het toestel meet bijna 2 cm in de dikte en weegt 1,8 kg. Een ruim chassis biedt mogelijkheden en zo beweert Dynabook dat de laptop een batterijduur tot 13,5 uur biedt. Het scherm is optioneel met een Full HD-resolutie beschikbaar, maar het instapmodel doet het met minder pixels en dat zouden we niemand aandoen.

Dynabook gebruikt de ruimte van het de behuizing wel door een numeriek klavier aan de laptop toe te voegen. Daarmee onderscheid het toestel zich van veel concurrenten. Optioneel is de C50-G met vingerafdruksensor te krijgen. USB C, USB 3.1 Type A, HDMI, RJ45 en een microSD-kaartsleuf tekenen present en laden gebeurt via de USB C-aansluiting.

Processorkeuze

Binnenin voorziet Dynabook een veelvoud aan mogelijkheden, al schemert de nadruk op budgetvriendelijkheid ook hier door. Zo kan je kiezen voor Intel Core-processors, maar niet van de laatste generatie. Het gaat om de oudere Comet Lake-processors. Mag het nog wat trager gaan, dan kan je de prijs verder drukken door voor een Intel Celeron-chip te kiezen. Het is onduidelijk welke chip Dynabook gebruikte om de vooropgestelde batterijduur te claimen. Tot slot kan je tot 16 GB aan RAM en tot 512 GB aan SSD-opslag kiezen.

Update: Dynabook laat weten dat een Comet Lake-versie van de laptop beschikbaar is vanaf 500 euro inclusief btw.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home