Dynabook lanceert twee nieuwe professionele laptops

Dynabook introduceert de Tecra A40-J en Tecra A50-J: twee lichte zakelijke laptops gebouwd voor mobiliteit.

Dynabook breidt zijn Tecra-laptopportfolio uit met twee nieuwe toestellen: de 14 inch Tecra 140-J en de 15 inch Tecra A50-J. Beide toestellen komen met een 28 watt Intelchip van de elfde generatie en zijn configureerbaar met maximaal 32 GB aan DDR4-RAM. Voor de opslag voorziet Dynabook maximaal 1 TB SSD-ruimte en de grafische kracht komt van de Xe-graphics ingebouwd in de Tiger Lake-processors. Een aanraakscherm is optioneel.

Batterij en gewicht

Dynabook claimt dat de nieuwe toestellen iets meer dan tien uur op de batterij kunnen functioneren. Op een half uurtje zou je die batterij opnieuw tot 40 procent kunnen laden. Hoe de prestaties in het echte leven zijn, moeten we afwachten en hangt sowieso van de precieze configuratie af.

De laptopfabrikant claimt dat mobiliteit een pijler is voor de nieuwe toestellen, al vinden we het instapgewicht van 1,45 kg voor de 14 inch-variant nu ook niet overdreven scherp. Met diktes van 18,9 mm voor de Tecra A40-J en 19,9 mm voor de Tecra A50-J kunnen we de toestellen bovendien geen absolute lichtgewichten noemen. Dynabook maakt slim gebruik van de extra ruimte op het forse 15 inch-model door een numeriek klavier toe te voegen.

Stevig

De nieuwe laptops zijn onderworpen aan MIL-STD-810H-standaarden en doormaakten onder andere valtests. Ook vocht is in principe geen probleem, mede met dank aan het vochtbestendige toetsenbord.

Dynabook geeft nog mee dat de laptops twee USB-C-poorten met Thunderbolt 4 krijgen, wamen met HDMI 2.0, RJ45/LAN, microSD en USB-A-poorten voor oudere randapparatuur. Wifi 6 tekent present en later dit jaar verschijnt er een model met LTE-functionaliteit. De laptops zijn vanaf volgende maand beschikbaar.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home