DJI onthult industriële drone met videobereik van 15 kilometer

DJI Matrice 300

DJI heeft een nieuw model in zijn Matrice-lijn van industriële drones op de markt gebracht. De Matrice 300 biedt een verbeterde batterijduur en objectdetectie, en kan een videotransmissie over 15 kilometer versturen.

De Matrice-drones zijn groter dan DJI’s drones voor consumenten en prosumenten en aangepast aan industrieel gebruik. De Matrice 300 is specifiek ontworpen voor dataverzameling en verkenning en onderzoek vanuit de lucht.

De drone is beschikbaar met twee verschillende cameramodules: de H20 of H20T. De H20 beschikt over een 20MP camera met 23x hybride optische zoom , een 12MP groothoekcamera en een laserafstandsmeter die afstanden kan lezen van 3 tot 1.200 meter. De H20T voegt daar nog een radiometrische thermische camera aan toe.

De Matrice 300 kan door twee operatoren tegelijk worden bediend, of de controle kan worden overgedragen aan een operator die zich aan het andere eind van het bereik van de drone bevindt, om zo de controle niet te verliezen en het bereik uit te breiden. Daarnaast beschikt de drone over enkele geautomatiseerde functies, zoals het maken van routinefoto’s en het tracken van bewegende voorwerpen.

55 minuten in de lucht

Andere verbeteringen zijn een videobereik tot 15 kilometer en een vluchttijd van 55 minuten op één batterijlading. De Matrice 200 kon 38 minuten in de lucht blijven. De drone bevat twee batterijen die hot-swapping toelaten terwijl het toestel op de grond staat.

Verder heeft DJI objectdetectiesensoren aan alles zes kanten van de drone toegevoegd, om botsingen in principe helemaal uit te sluiten. De drone komt ook met een vernieuwde controller, die nieuwe software bevat om de besturing te verbeteren.

De nieuwe DJI Matrice 300 is vanaf de tweede helft van 2020 beschikbaar. Een prijs werd nog niet bekendgemaakt.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home