Dit gebeurt op 15 januari 2020 met je Windows 7-pc

windows 7 doos

Microsoft waarschuwt Windows 7-gebruikers al meer dan een jaar dat hun systemen vanaf 14 januari 2020 niet langer gratis security-updates zullen ontvangen. Voor wie na die datum het OS nog steeds verder blijft gebruiken, zal dat niet onopgemerkt voorbij gaan.

Microsoft gaat halsstarrige Windows 7-gebruikers vanaf 15 januari 2020 bestoken met een schermvullende pop-up, die hen waarschuwt over het einde van de ondersteuning en de risico’s die dat met zich meebrengt, zo meldt ZDNet. Daarnaast zal worden geadviseerd om het besturingssysteem te upgraden naar Windows 10.

Wie binnenkort de waarschuwing te zien krijgt, heeft drie opties: de herinnering uitstellen, doorklikken voor meer informatie, of de herinnering wegklikken en negeren.

Microsoft toont sinds enkele maanden reeds periodieke waarschuwingen aan Windows 7-gebruikers over het nakende einde van de ondersteuning. De meldingen worden gepresenteerd op Windows 7 Home- en Pro-systemen, tenzij de machine onderdeel is van een domein of in kioskmodus staat.

Windows 7 nog steeds populair

Windows 7 is vandaag nog altijd het tweede meest populaire besturingssyteem op pc’s en heeft in België momenteel nog een marktaandeel van om en bij 15 procent. Die pc’s zijn vanaf 14 januari 2020 niet onmiddellijk onveilig om te gebruiken, maar met het uitblijven van security-updates neemt het risico na verloop van tijd wel toe.

Eerder somden we al vier manieren op om Windows 7 ook na het einde van de ondersteuning te blijven gebruiken. De ene optie is al wat verstandiger dan de andere. Toch kunnen we alleen maar benadrukken dat upgraden altijd een goed idee is wanneer dat mogelijk is.

Moet je nog afstappen van Windows 7? Lees dan zeker onze upgradegids waarin we uit de doeken doen wat je moet weten voor een upgrade.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home