Details nieuwe Nvidia Quadro line-up lekken

-

De op Ampere gebaseerde Nvidia Quadro-kaarten staan voor de deur. Voorafgaand aan de lancering lekken nu de belangrijkste details van de nieuwe professionele gpu’s.

Zoals we verwachtten bij de lancering van de nieuwe GeForce-kaarten van Nvidia, blijft de Quadro line-up niet lang uit. De officiële aankondiging staat gepland voor vijf oktober maar in afwachting lekten er al heel wat specificaties. Het ziet er naar uit dat Nvidia drie nieuwe gpu’s zal lanceren, allemaal gebaseerd op de nieuwe krachtige Ampere-architectuur.

Lees ook: Nvidia Quadro of GeForce in je workstation: wat is het verschil?

De Nvidia Quadro RTX A6000 wordt de meest high end-kaart van het nieuwe portfolio. De chip beloofd een afgeleide te zijn van de GeForce-kaarten al maakte Nvidia enkele belangrijke designbeslissingen. Zo zou de gpu het stellen met een TDP van minder dan 300 watt, waar de bovenkant van het GeForce-gamma 350 watt nodig heeft. Verder gebruikt Nvidia klassiek GDDR6-geheugen in de plaats van het snellere GDDR6X. Om de redenering daarachter te horen, is het wachten op de officiële lancering.

Specificaties

De RTX A6000 komt in ieder geval met 48 GB aan GDDR6-geheugen. De gpu zelf heeft 10.752 Cuda-kernen aan boord, verspreid over 84 Streaming Processors. De kaart zou op 1.860 MHz draaien, goed voor om en bij de 40 TFlops aan rekenkracht. Gelekte foto’s tonen aan dat de kaart een EPS-12V 8-pin-connector nodig heeft voor stroom. Het is de eerste keer dat zo’n 12 pin-connector zijn intrede maakt op een Quadro-kaart. Het lijkt erop dat zelfbouw-enthousiastelingen een verloopstukje in de doos zullen vinden.

De Quadro RTX A5000 zou 24 GB aan geheugen bevatten en een TDP van 230 watt meekrijgen. De Quadro RTX 14000 doet het tot slot met 16 GB en 150 watt. Verdere details, prijzen en beschikbaarheid kennen we nog niet. He tis tot slot belangrijk om weten dat deze specificaties afkomstig zijn van een lek. De betrouwbaarheid daarvan is groot maar voor het complete plaatje moeten we dus nog even geduld uitoefenen.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home