Dell verstopt modulaire pc in OptiPlex all-in-one-computers

Dell lanceert een nieuwe reeks aan all-in-one-computers waarbij het desktopcomponent verstopt zit in de voet van het display. Dankzij een modulaire aanpak kan je de juiste pk’s combineren met het juiste scherm op de werkplek.

Op de digitale CES-conferentie introduceert Dell nieuwe all-in-one-pc’s. Vlaggenschip is de OptiPlex 3090 Ultra. Die krijgt gezelschap van de meer bescheiden OptiPlex 3090 Ultra. De toestellen combineren een scherm met een modulaire voet waarin de computerhardware verscholen zit. Die voet is compatibel met andere schermen tot en met 40 inch, zelfs wanneer die niet van Dell zijn.

Specificaties

Voor de computer-component gebruikt Dell laptopprocessors van Intel. Het gaat om Tiger Lake-chips van de elfde generatie. De OptiPlex 7090  is configureerbaar met maximaal een Intel Core i7-1185G7 quadcore-cpu. Die chip heeft de Xe-graphics aan boord en biedt zo grafische kwaliteiten die vergelijkbaar zijn met die van een instap-gpu. Je kan verder voor tot 64 GB aan RAM kiezen. Opslag is configureerbaar met maximaal 1 TB aan PCIe NVMe-opslag gecombineerd met Optane-geheugen.

Die specificaties maken van het toestel een krachtige machine, al kan je de all-in-one ook als instaptoestel configureren. Onderaan het spectrum vind je de Intel Core i3-1115G4, 4 GB aan RAM en een trage 2,5 inch 1 TB 5400 RPM-HDD. Die configuratie raden we aan voor organisaties die hun werknemers haten met een passie, ze tot wanhoop willen drijven en daarvoor productiviteit durven opofferen.

De OptiPlex 3090 Ultra heeft maximaal een Core i5 van de elfde generatie aan boord en komt optioneel ook met Celeron-processor. Opslag- en RAM-mogelijkheden zijn gelijkaardig. In combinatie met lichte hardware kan je deze all-in-one eigenlijk als een thin client configureren.


nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home