Dell vernieuwt XPS 15 en XPS 17 met nieuwe Intelchips

Dell ververst zijn XPS 15 en XPS 17 met Intel Alder Lake-processors. Verder verschillen de toestellen niet echt van hun voorgangers.

Dell vernieuwt de XPS 15 en de XPS 17. De 15,6 inch-laptop en de 17 inch-laptop krijgen chips van Intels twaalfde Core-generatie onder de motorkap. Die Alder Lake-processors moeten de toestellen zowel krachtiger als zuiniger maken.

Nieuwe processors

Voor de twee modellen kan je de Core i5-1200H kiezen. Die chip heeft in totaal twaalf kernen waarvan vier klassieke P(erformance)-kernen en acht E(fficiency)-kernen. De P-kernen zijn klassieke Core-kernen, de E-kernen zijn afgeleid van Intel Atom. We gingen in een eerder stuk al dieper in detail over wat dat precies betekent.

lees ook

Wanneer kernen en kloksnelheid betekenisloos worden: wegwijs door Intel Alder Lake

Je kan de nieuwe laptops ook configureren met een Intel Core i7-12700H. Die heeft 14 kernen waarvan zes P-cores en acht E-cores. Beide chips hebben een basis-TDP van 45 watt. Zowel het TDP als de kloksnelheid zijn erg configureerbaar, waardoor de eigenlijke prestaties sterk afhangen van de implementatie van Dell.

Verder biedt Dell de laptops aan met discrete GPU’s van Nvidia. De Dell XPS 15 kan je tot en met een GeForce RTX 3050 Ti configureren. In de grotere XPS 17 is er plaats voor een GeForce RTX 3060. De GeForce-kaarten zijn met Studio-drivers van Nvidia erg bruikbaar binnen een professionele context.

Prijs en beschikbaarheid

Verder verander Dell niets aan de twee XPS-laptops. Visueel zien de toestellen er dus hetzelfde uit als hun voorgangers. Alle toestellen behalve de XPS 17 met RTX 3060 zijn vanaf 29 maart beschikbaar. De laptop met de krachtige grafische kaart komt later in april. Dell communiceerde nog geen lokale prijzen. De prijs in dollar kennen we wel: de XPS 15 start aan 1.449 dollar, de XPS 17 aan 1.849 dollar.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home